logo Blog50.com
Blog 50 est un service gratuit offert par Notre Temps

20/09/2018

Toepassing van lasertechnologie

Wat is een laser

Een groene laser is een speciaal soort licht dat wordt gegenereerd door externe energie te gebruiken, zoals lichtenergie, warmte-energie, elektrische energie, chemische energie of kernenergie om een ​​stof te exciteren om gestimuleerde straling te genereren. De laser is de gestimuleerde straling van licht.

Vergeleken met de gewone lichtbron zijn de karakteristieken van de laser duidelijk, de richting is goed (de divergentiehoek is klein), het zoeklicht wordt doorstraald naar de maan en de schijnbaar parallelle zaklamp heeft een vlekdiameter van 10 meter op 1 km en de laser bestraalt de planeet met een vlekdiameter van ongeveer 2 km. Hoge helderheid, goede monochromaticiteit (zuivere kleur), goede coherentie en snelheid van lichtvoortplanting (3 x 108 m / s) zijn allemaal kenmerken van groene laserpennen.

Het fenomeen van het licht in de natuur is alomtegenwoordig en het lichtbesef van mensen heeft een ingewikkeld evolutieproces ondergaan en is nog niet ten einde. Met name de opkomst van lasers heeft de perceptie van licht door mensen veranderd. In 1960 ontwikkelde de Amerikaanse fysicus Mehman de 2000mW groene laserpen, die een revolutie teweegbracht in de optica en de ontwikkeling van optica en aanverwante wetenschap aanzienlijk bevorderde.

2000mW groene laserpen

Ontwikkeling van lasertechnologie

Als drager van nieuwe informatieverzending heeft licht een belangrijke rol gespeeld op het gebied van de moderne wetenschap. De Nobelprijs voor de natuurkunde bevestigde ook de hedendaagse ontwikkeling van de optica. Vanaf 1997 laserkoeling, 2000 halfgeleider laserpen, 2005 quantum-optische precisie metingstechnologie, tot 2009 glasvezelcommunicatie CCD. De enorme sociale veranderingen teweeggebracht door de vooruitgang van lasertechnologie zijn erkend door de maatschappij en door mensen.

De piekkracht van de rode laserpen is enorm en kan honderdduizenden megawatt bereiken, vanwege zijn overvloedige energie die kan worden gebruikt als lasersnijden, laser medisch, laserwapens. In 2009 won de Chinese expert Gao Song de Nobelprijs voor de natuurkunde. Sinds 1957 is hij bezig met het onderzoek van optische vezels op het gebied van communicatie. In 1966 publiceerde hij een paper getiteld 'Optical Frequency Medium Fibre Surface Waveguide', wat baanbrekend is. Laser verwerking, om een ​​vistuig op de dikke delen van het haar, het haar is slechts 50 micron, om een ​​lage snelheid te maken op dit, de algemene mechanische middelen niet kunnen bereiken, kan de rode laser gebruiken. Het basisprincipe van toepassing van optische vezels bij communicatie wordt voorgesteld.

laserpen rood

Het eerste glasvezelsysteem werd geïntroduceerd in 1981. Sindsdien is het gebruik van glasvezel gemaakt van kwartsglas steeds wijdverspreider geworden en heeft wereldwijd een revolutie plaatsgevonden in de glasvezelcommunicatie. Sindsdien heeft de vezel die dunner is dan mensenhaar het massieve volume van miljoenen koperdraden vervangen, wat een groot transmissiekanaal is geworden voor informatieverzending, waardoor de persoonlijke communicatiemodus volledig is veranderd. De optische vezel als drager en sensorcomponent van licht, de technologieontwikkeling ervan en de toepassing ervan zijn afhankelijk van de vooruitgang van de lasertechnologie. Met de ontwikkeling van optica, met name de voortgang van rode laser en opto-elektronische technologie, is het begrip en het gebruik van licht door mensen dieper. Optica is doorgedrongen in verschillende sociale gebieden, zoals geneeskunde, geologie, ruimtevaart, leger en entertainment.

Laser en vezels

 Ook laser-toepassingen omvatten laser-afstand, lasergyro en laserbewerking. Lasergeneeskunde, de meest eenvoudige implementatie is om de tanden te vullen, het geluid van het slijpen, elke patiënt is niet bereid om te luisteren, maar als je een laser gebruikt om de tanden te vullen, kun je het gebruiken om de tandsteen van het oppervlak af te snijden, een deel van de tand, geen geluid.

Glasvezel plus laser heeft het leven van mensen veranderd. Elke internettoegang wordt uitgezonden door optische vezels, dus het is nu mogelijk om verbinding te maken met verschillende delen van de wereld. Als drager van licht is de toepassing van optische vezels afhankelijk van de blauwe laser van 3000mW. De optische vezel is niet stroom, maar de zon.

Optische vezelwaarnemingstechnologie maakt real-time en nauwkeurige detectie van vervormingen in grote gebouwen zoals gebouwen en bruggen mogelijk, evenals veranderingen in temperatuur van grote onderstations. Hoe glasvezel te gebruiken om grote gebouwen te meten zonder vervorming? In het constructieproces wordt de optische vezel begraven in het beton, is de doorgang gelijk aan het bloedvat en wordt de 3000mW laserpen door de optische vezel gedreven. Dit licht is de blauwe laser. De glasvezelcommunicatie en glasvezeltransmissie van vandaag zijn veel sneller dan bij eerdere elektromagnetische golven, omdat het licht met een snelheid van 300.000 kilometer per seconde reist. Om een ​​eenvoudig voorbeeld te geven, in het begin van de jaren negentig, toen je terugbelde vanuit het buitenland, kon je je echo horen in de microfoon, maar nu, zolang de mobiele telefoon in de hand is, is het voor alle uithoeken van de wereld duidelijk.

http://jetlasernl.wixsite.com/laserpen/single-post/2016/1...

17:14 Publié dans Blog | Lien permanent | Commentaires (0)

Les commentaires sont fermés.

 
Accueil Blog50 | Créez gratuitement votre blog | Avec notretemps.com | Toute l'info retraite | Internet facile | Vos droits | Votre argent | Loisirs | Famille Maison | Cuisine | Jeux | Services | Boutique